Vallastaden 2017

I Linköping pågår under september månad bomässan Vallastaden 2017. I den nya stadsdelen har 40 aktörer byggt 1000 bostäder och skapat en tät, grön och blandad stadsdel vimlande av arkitektoniska grepp och innovativa lösningar. Soundcon har medverkat i projekteringen av ett stort antal av bomässans byggnader.


I Linköping pågår under september månad bomässan Vallastaden 2017. I den nya stadsdelen har 40 aktörer byggt 1000 bostäder och skapat en tät, grön och blandad stadsdel vimlande av arkitektoniska grepp och innovativa lösningar. Soundcon har medverkat i projekteringen av ett stort antal av bomässans byggnader.

När ett fåtal stora aktörer får sätta sin prägel på hela bostadsområden börjar allt till slut se likadant ut. I Vallastaden ville man skapa något annat. Genom att dela upp stadsdelen i mindre delar fick fler aktörer chans att bygga. Inom samma kvarter samsas villor, radhus, trapphusboenden, generationsboenden, bostadsrätter, hyresrätter, stort och smått. I var femte bostad bor en student.

Soundcon har varit medverkat under hela resan till bomässan. Vi var tidigt med i projekteringen och har medverkat i ett stort antal av byggprojekten. Under byggnationen har vi sedan löpande gett akustisk rådgivning och avslutningsvis utfört ett stort antal mätningar när byggnaderna var klara. Under veckan har vi även varit och besökt mässans olika utställningar.

Bilderna kommer från Vallastaden2017.se där även all info finns kring bo- och samhällsexpot.