Jönköpings snyggaste kontor?

I det nya kontoret vid kv Asken i Jönköping har stor vikt lagts på att skapa en trivsam miljö för Consids anställda att arbeta, och inte minst att umgås i. Soundcons uppdrag har varit att skapa ett bra ljudklimat, och kombinera en estetisk ”wow-känsla” med en lika god ljudmiljö i lokalerna.


Team Sportias gamla affärslokaler har under sommaren 2017 byggts om till nya kontorslokaler åt Consid, som har gjort sig kända för att satsa extra på sina kontor. Flera av deras kontor har tidigare varit med som bidrag i tävlingen ”Sveriges snyggaste kontor”. Vi ser på inredningen och lokalen som ett ypperligt verktyg för att bygga och stärka företagets identitet där kvalitet, långsiktig och hållbar design samt lokal förankring är viktiga aspekter, säger Elisabeth Lejon som är inredningsarkitekt åt Consid.

 

 

 

 

 

 

Soundcons roll i projektet har varit att i samarbete med främst arkitekter och inredningsarkitekt skapa en god rumsakustik i byggnadens öppna allmänna ytor. Trots många hårda ytor som betong, sten och glas har vi genom såväl dolda som synliga ljudabsorberande öar i tak, ljudabsorberande belysningsarmaturer och ljudabsorbenter på väggarna, lyckats skapa en behaglig och dämpad miljö, säger Henrik Runström, akustiker på Soundcon.

 

 

 

 

 

 

Jag och mina kollegor har konstaterat att det är ett fantastisk bra ljudklimat här på kontoret, säger Josef Brengesjö, Key Account Manager på Consid.